Jadłospis
-

.png)
JADŁOSPIS od 24.11.25r. do 28.11.25r.
000000
| PONIEDZIAŁEK 24.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb graham /mąka pszenna, mąka żytnia, jajka/ z masłem /mleko, parówki z szynki z ketchupem, ogórek konserwowy Kawa na mleku |
| II ŚNIADANIE |
Słupki marchewki do chrupania Herbata owoce leśne |
| OBIAD |
Krem warzywny /seler, mix warzyw/ z grzankami Pierogi z truskawkami i jogurtem /mleko/ Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Kajzerki /mąka pszenna, mąka żytnia/ z masłem /mleko/ pasztet z foremki, papryka Herbata z cytryną
|
| WTOREK 25.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna /mleko/ z kaszą jaglaną i żurawiną Rogale maślane /mąka pszenna, mąka żytnia/ z masłem /mleko/ |
| II ŚNIADANIE |
Pałeczki kukurydziane Sok wyciskany jabłko-pomarańcza – wyrób własny |
| OBIAD |
Rosół /seler, mix warzyw/ z makaronem /mąka pszenna, jajka,/ mięso duszone z warzywami i cebulką Ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Jogurt malinowy Biszkopty
|
| ŚRODA 26.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Pieczywo /mąka pszenna, mąka żytnia/ z masłem /mleko/, półmisek – polędwica sopocka, ogórek zielony, rzodkiewka, Woda z cytryną |
|
II ŚNIADANIE |
Śliwka Herbata owocowa |
| OBIAD |
Kapuśniak/seler, mix warzyw/z wędliną i ziemniakami Ryż na mleku z jabłkami smażonymi i cynamonem Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Wek /mąka pszenna, mąka żytnia/ z masłem /mleko/, serek danio Herbata rumiankowa
|
| CZWARTEK 27.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna/mleko/, kuleczki czekoladowe Pieczywo pełnoziarniste /mąka pszenna, mąka żytnia/, konfitura malinowa |
| II ŚNIADANIE |
Jabłko Herbata miętowa |
| OBIAD |
Gulasz wieprzowy /seler, mix warzyw/ z kaszą mazurską Ćwikła z chrzanem Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Podpłomyk regionalny Zestaw owoców: pomarańcze, jabłko, winogrona
|
| PIĄTEK 28.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Pasta z sera i jajek ze szczypiorkiem, pomidor Chleb /mąka pszenna, mąka żytnia/ z masłem Kakao |
| II ŚNIADANIE |
Gruszka Woda z cytryną |
| OBIAD |
Zupa ogórkowa /seler, mix warzyw/ z ryżem Filet z miruny, ziemniaki, surówka z białej kapusty Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Mufinki czekoladowe Mleko
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach /marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: mgr Barbara Lasota
INTENDENT: Emilia Żurowska
KUCHARKA: Jolanta Jamro
Produkty w których znajdują się alergeny, wymienione są w nawiasach.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
