Jadłospis
-
JADŁOSPIS od 07.07.25r. do 11.07.25r.
000000
PONIEDZIAŁEK 07.07.25 | |
ŚNIADANIE |
Chleb ryglicki /mąka żytnia pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: polędwica sopocka. pomidor, ogórek zielony. Kawa na mleku. |
II ŚNIADANIE |
Arbuz. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Zupa ziemniaczana /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ na mięsie drob. Naleśniki /mąka pszenna, jajka/ z białym serem /z mleka/, surówka z jabłek i marchwi. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasztet drobiowy pieczony, ogórek konserwowy. Herbata z cytryną.
|
WTOREK 08.07.25 |
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami nestle. Chleb graham /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, powidło śliwkowe. |
II ŚNIADANIE |
½ Banana. Herbata ziołowa, słodzona miodem. |
OBIAD |
Zupa ogórkowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ryżem. Kotlet drobiowy /mąka pszenna, jajka/, młode ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /z mleka/. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Kisiel owocowy – wyrób własny. Herbatniki petit /mąka pszenna, jajka/.
|
|
ŚRODA 09.07.25 |
ŚNIADANIE |
Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: szynka wp. papryka czerwona, rzodkiewka. Kawa na mleku. |
II ŚNIADANIE |
½ Jabłka. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Zupa z groszku omielanego /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z grzankami /mąka pszenna, jajka/ i wędliną wp. Ryż na mleku z truskawkami. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasta z sera białego /z mleka/ i makreli w oleju, szczypiorek. Herbata z cytryną.
|
CZWARTEK 10.07.25 | |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą manną, rodzynki. Chleb graham /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, dżem owocowy. |
II ŚNIADANIE |
½ Moreli. Herbata ziołowa, słodzona miodem. |
OBIAD |
Zupa pomidorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z makaronem /mąka pszenna, jajka/. Pulpet wp. /mąka pszenna, jajka/ w sosie, kasza kuskus, ogórek kiszony z cebulką. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Mufinki cytrynowe /mąka pszenna, jajka/ – wyrób własny. Soczek owocowy w kartoniku.
|
PIĄTEK 11.07.25 | |
ŚNIADANIE |
Chleb żytni /mąka pszenna, graham, jajka/ z masłem /z mleka/, jajecznica ze szczypiorkiem. Kakao na mleku. |
II ŚNIADANIE |
½ Brzoskwini. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Zupa kalafiorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ryżem. Sznycelki rybne /mąka pszenna, jajka/, młode ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Sałatka owocowa /jabłko, banan, morela/ - wyrób własny. Ciastka kruche /mąka pszenna, jajka/.
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach/marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: KUCHARKA: INTENDENT:
mgr Zofia Kołodziej Jolanta Jamro Piotr Majda
Produkty w których znajdują się alergeny wyszczególnione są tłustą czcionką.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne