Kontakt
Przedszkole Publiczne Nr 27

Jadłospis

-

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis grafika

 

JADŁOSPIS  od 19.05.25r. do 23.05.25r.

000000

                           PONIEDZIAŁEK 19.05.25
    ŚNIADANIE

 Chleb ryglicki /mąka żytnia pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/,

stół szwedzki: polędwica drob. ogórek konserwowy, pomidor.

Herbata z cytryną

   II ŚNIADANIE

½ Jabłka.

Herbata owocowa.

 OBIAD

Kapuśniak /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ziemniakami i wędliną wp. Racuchy /mąka pszenna, mleko, jajka/ z bananami.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasta z jajek i wędliny wp. ze szczypiorkiem. Kawa na mleku 

 

                 WTOREK  20.05.25

 ŚNIADANIE     

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, żurawina.

Chleb galicyjski /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/ serek Danio owocowy /z mleka/.

    II ŚNIADANIE

½ Mandarynki.

Herbata ziołowa, słodzona miodem.

       OBIAD

Zupa kalafiorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ryżem.

Kotlet schabowy /mąka pszenna, jajka/, ziemniaki, kapusta gotowana. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Chałka /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/.

Herbata z cytryną. 

 

                   ŚRODA  21.05.25
     ŚNIADANIE 

Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/,

stół szwedzki: parówka z cielęciną, rzodkiewka, ogórek zielony.

Kawa na mleku.

   II ŚNIADANIE

Arbuz.

Herbata owocowa.

      OBIAD

Żurek /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ziemniakami, wędliną wp. i jajkiem. Ryż /mąka pszenna, mleko, jajka/ z prażonymi jabłkami.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Chleb zakopiański /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasta z sera białego /z mleka/ i szczypiorku. Herbata z cytryną.

 

                          CZWARTEK  22.05.25
    ŚNIADANIE      

Zupa mleczna z makaronem /mąka pszenna, jajka/..

Chleb galicyjski /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/ konfitura owocowa /z mleka/.

   II ŚNIADANIE 

½ Banana.

Herbata ziołowa, słodzona miodem.

      OBIAD 

Zupa grysikowa /seler, mix warzyw/ na rosole.

Potrawka z drobiu, ziemniaki, buraczki z chrzanem.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Rogaliki z marmoladą /mąka pszenna, jajka/. - wyrób własny.

Woda mineralna z cytryną.

 

 

 

 

 

 

 

 

                          PIĄTEK  23.05.25
    ŚNIADANIE   

Chleb żytni /mąka pszenna, graham, jajka/ z masłem /z mleka/, jajecznica ze szczypiorkiem. Kakao na mleku.

   II ŚNIADANIE

½ Kiwi.

Herbata z cytryną.

       OBIAD

Zupa pomidorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z makaronem /mąka pszenna, jajka/. Pulpety rybne /mąka pszenna, jajka/, kasza kuskus, sałata zielona ze śmietaną /z mleka/. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy – wyrób własny.

Wafle ryżowe.

 

 

 

 

W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.

Jadłospis może ulec zmianie.

Zupy gotowane są na jarzynach/marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/

DYREKTOR:                             KUCHARKA:                       INTENDENT:

mgr Zofia Kołodziej              Jolanta Jamro                         Piotr Majda

 

Produkty w których znajdują się alergeny wyszczególnione są tłustą czcionką.

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r

Alergeny pokarmowe:           

1.Zboża zawierające gluten                  6.Soja i produkty pochodne                        12.Dwutlenek siarki i siarczyny

2.Skorupiaki i produkty pochodne         7.Mleko i produkty pochodne                      13.Łubin i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne                   8.Orzechy                                                    14.Mięczaki i produkty

4.Ryby i produkty pochodne                 9.Seler i produkty pochodne                             pochodne

5.Orzeszki ziemne(arachidowe)          10.Gorczyca i produkty pochodne

   i produkty pochodne                         11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

Znalezione obrazy dla zapytania owoce gif