Jadłospis
-
JADŁOSPIS od 19.05.25r. do 23.05.25r.
000000
PONIEDZIAŁEK 19.05.25 | |
ŚNIADANIE |
Chleb ryglicki /mąka żytnia pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: polędwica drob. ogórek konserwowy, pomidor. Herbata z cytryną |
II ŚNIADANIE |
½ Jabłka. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Kapuśniak /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ziemniakami i wędliną wp. Racuchy /mąka pszenna, mleko, jajka/ z bananami. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasta z jajek i wędliny wp. ze szczypiorkiem. Kawa na mleku |
WTOREK 20.05.25 |
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, żurawina. Chleb galicyjski /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/ serek Danio owocowy /z mleka/. |
II ŚNIADANIE |
½ Mandarynki. Herbata ziołowa, słodzona miodem. |
OBIAD |
Zupa kalafiorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ryżem. Kotlet schabowy /mąka pszenna, jajka/, ziemniaki, kapusta gotowana. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Chałka /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/. Herbata z cytryną. |
|
ŚRODA 21.05.25 |
ŚNIADANIE |
Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: parówka z cielęciną, rzodkiewka, ogórek zielony. Kawa na mleku. |
II ŚNIADANIE |
Arbuz. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Żurek /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ziemniakami, wędliną wp. i jajkiem. Ryż /mąka pszenna, mleko, jajka/ z prażonymi jabłkami. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Chleb zakopiański /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasta z sera białego /z mleka/ i szczypiorku. Herbata z cytryną.
|
CZWARTEK 22.05.25 | |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z makaronem /mąka pszenna, jajka/.. Chleb galicyjski /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/ konfitura owocowa /z mleka/. |
II ŚNIADANIE |
½ Banana. Herbata ziołowa, słodzona miodem. |
OBIAD |
Zupa grysikowa /seler, mix warzyw/ na rosole. Potrawka z drobiu, ziemniaki, buraczki z chrzanem. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Rogaliki z marmoladą /mąka pszenna, jajka/. - wyrób własny. Woda mineralna z cytryną.
|
PIĄTEK 23.05.25 | |
ŚNIADANIE |
Chleb żytni /mąka pszenna, graham, jajka/ z masłem /z mleka/, jajecznica ze szczypiorkiem. Kakao na mleku. |
II ŚNIADANIE |
½ Kiwi. Herbata z cytryną. |
OBIAD |
Zupa pomidorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z makaronem /mąka pszenna, jajka/. Pulpety rybne /mąka pszenna, jajka/, kasza kuskus, sałata zielona ze śmietaną /z mleka/. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Kisiel owocowy – wyrób własny. Wafle ryżowe.
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach/marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: KUCHARKA: INTENDENT:
mgr Zofia Kołodziej Jolanta Jamro Piotr Majda
Produkty w których znajdują się alergeny wyszczególnione są tłustą czcionką.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne