Jadłospis
-
JADŁOSPIS od 06.10.25r. do 10.10.25r.
000000
PONIEDZIAŁEK 06.10.25 | |
ŚNIADANIE |
Chleb graham [mąka pszenna,graham,żytnia] z masłem [mleko], polędliwca sopocka, ogórek Herbata z cytryną |
II ŚNIADANIE |
Śliwki, woda |
OBIAD |
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i kaszą manną [warzywa mieszane w tym seler,masło, fasola szparagowa, kasza manna-pszenica,koperek, zielona pietruszka] Pierogi z białym serem [mąka pszenna,jajka,mleko], kawałki mandarynki Kompot owocowy |
PODWIECZOREK |
Pizza z sosem pomidorowym, kiełbasą żywiecką i serem żółtym [mąkapszenna,mleko, jaja, passata pomidorowa, zioła] Herbata owocowa
|
WTOREK 07.10.25 |
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami Chałka [mąka pszenna,jaja,mleko] z masłem, z konfiturą brzoskwiniową |
II ŚNIADANIE |
Jabłko, herbatka ziołowa |
OBIAD |
Krem z marchewki [marchewka, warzywa mieszane w tym seler, ziemniaki, mięso drobiowe, śmietana - mleko, koperek, zielona pietruszka] z grzankami [mąka pszenna] Kotlecik schabowy [mięso wieprzowe, mąka pszenna,jajka] z ziemniakami, mizeria z jogurtem [mleko] Kompot owocowy |
PODWIECZOREK |
Budyń domowy [mleko,jajka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana] z sosem truskawkowym, biszkopty [mąka pszenna,jajka,mleko] – wyrób własny Herbata z cytryną
|
|
ŚRODA 08.10.25 |
ŚNIADANIE |
Chleb Staropolski - żytni [mąka pszenno-żytnia] z masłem, parówki, ogórek w słupkach Herbata miętowa |
II ŚNIADANIE |
Banan, woda |
OBIAD |
Żurek z kiełbasą, jajkiemi ziemnakami,chleb mieszany [mąka pszenno-żytnia, śmietana – mleko] Oponki serowe [mąka pszenna,jajka,mleko] kawałki gruszki Kompot owocowy |
PODWIECZOREK |
Chleb mieszany z foremki [mąkapszenno-żytnia] z masłem [mleko] szynka krucha, papryka, szczypiorek Kawa zbożowa [jęczmień, żyto,mleko]
|
CZWARTEK 09.10.25 | |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna płatkami kukurydzianymi [mleko] Weka pszenna [mąka pszenna] z masłem, dżem truskawkowy |
II ŚNIADANIE |
Śliwki, herbatka lipowa |
OBIAD |
Zupa jarzynowa z ciecierzycą i brązowym ryżem [warzywa mieszane w tym seler, mięso drobiowe, groszek zielony, śmietana, koperek, zielona pietruszka] Makaron świderki [mąka pszenna] z sosem mięsno-pomidorowym a'la bolonese [makaron - mąkapszenna, mięso wieprzowe, passata pomidorowa, przecier pomidorowy, warzywa mieszane w tym seler, cebula czosnek, zioła] Kompot owocowy |
PODWIECZOREK |
Koktajl jogurtowo-mlecznyz truskawkami [mleko], herbatniki [mąka pszenna,jajka,mleko] Herbata malinowa
|
PIĄTEK 10.10.25 | |
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka [mąka pszenna,graham,żytnia] z masłem [mleko], ser żółty [mleko], pomidor Kakao [mleko] |
II ŚNIADANIE |
Jabłko, woda |
OBIAD |
Zupa koperkowa na rosole z lanym ciastem [warzywa mieszane w tym seler, mięso wieprzowe, mąka pszenna,jajko, koperek, zielona pietruszka] Filet z miruny w panierce [ryba miruna, mąka pszenna,jajka,bułka tarta] z ziemniakami surówka z kiszonej kapusty, marchewki, jabłka, cebuli Kompot owocowy |
PODWIECZOREK |
Kisiel wiśniowy z jabłkiem, chrupki kukurydziane Herbatka z cytryną i miodem
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach/marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: mgr Barbara Lasota
INTENDENT: Ewa Pustelnik
KUCHARKA: Jolanta Jamro
Produkty w których znajdują się alergeny, wymienione są w nawiasach.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne