Jadłospis
-
JADŁOSPIS od 28.07.25r. do 31.07.25r.
000000
PONIEDZIAŁEK 28.07.25 | |
ŚNIADANIE |
Chleb ryglicki /mąka żytnia pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: polędwica drobiowa, papryka czerwona, ogórek zielony. Kawa na mleku. |
II ŚNIADANIE |
½ Jabłka. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Zupa ziemniaczana /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z mięsem drob. Makaron /mąka pszenna, jajka/ ze szpinakiem i filetem drobiowym. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, ser żółty /z mleka/, ogórek konserwowy. Herbata z cytryną.
|
WTOREK 29.07.25 |
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną, rodzynki. Chleb graham /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, miód naturalny. |
II ŚNIADANIE |
½ Banana. Herbata ziołowa, słodzona miodem. |
OBIAD |
Rosół drobiowy /seler, mix warzyw/ z lanym ciastem /mleko, mąka pszenna, jajka/. Potrawka drobiowa w sosie, ziemniaki młode, sałatka z pomidora, cebulki i ogórka zielonego. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Herbatniki /mąka pszenna, jajka/ przekładane marmoladą – wyrób własny. Woda z cytryną.
|
|
ŚRODA 30.07.25 |
ŚNIADANIE |
Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: kabanosy, ogórek zielony, rzodkiewka. Herbata z cytryną. |
II ŚNIADANIE |
½ Śliwki. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Krupnik /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ziemniakami na mięsie drobiowym. Naleśniki kukurydziane /mąka pszenna, jajka/ z białym serem, surówka z jabłka i selera. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Chałka /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/. Kakao na mleku.
|
CZWARTEK 31.07.25 | |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, rodzynki. Chleb graham /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, dżem truskawkowy. |
II ŚNIADANIE |
Arbuz. Herbata ziołowa, słodzona miodem. |
OBIAD |
Zupa pomidorowa /seler, mix warzyw/ z ryżem. Sznycelek rybny /mąka pszenna, jajka/, młode ziemniaki, ogórek konserwowy. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Ciastka kocie oczka /mąka pszenna, jajka/. Woda z cytryną.
|
PIĄTEK 1.08.25 | |
ŚNIADANIE |
|
II ŚNIADANIE |
PRZERWA WAKACYJNA |
OBIAD |
|
PODWIECZOREK |
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach/marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: KUCHARKA: INTENDENT:
mgr Zofia Kołodziej Jolanta Jamro Piotr Majda
Produkty w których znajdują się alergeny wyszczególnione są tłustą czcionką.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne