Jadłospis
-

.png)
JADŁOSPIS od 15.12.25r. do 19.12.25r.
000000
| PONIEDZIAŁEK 15.12.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem, wędlina, ser żółty Herbata owocowa |
| II ŚNIADANIE |
Banan |
| OBIAD |
Zupa ogórkowa /seler, mix warzyw/ z ziemniakami na mięsie drobiowym Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Chałka /mąka pszenna/ z masłem Kakao na mleku
|
| WTOREK 16.12.25 | |
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą manną Weka z masłem i konfitura brzoskwiniowa |
| II ŚNIADANIE |
Jabłko Herbata owocowa |
| OBIAD |
Rosół /seler, mix warzyw/ z makaronem ‘ćwiartki’ /mąka pszenna, jajka/ Ziemniaki, potrawka z kurczaka, surówka z marchewki i jabłka Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Jogurt owocowy Wafle ryżowe
|
| ŚRODA 17.12.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb ‘trzy ziarna’ /mąka pszenna, jajka/ z masłem, pasztet pieczony Kakao |
|
II ŚNIADANIE |
Marchewka w słupkach Woda niegazowana |
| OBIAD |
Barszcz biały /seler, mix warzyw/ z ziemniakami, wędliną i jajkiem Makaron /mąka pszenna, jajka/ pełnoziarnisty z białym serem Kompot wieloowocowy |
| PODWIECZOREK |
Drożdżówki Napój owocowy
|
| CZWARTEK 18.12.25 | |
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną Chleb graham /mąka pszenna, jajka/ z masłem, ser żółty |
| II ŚNIADANIE |
½ kiwi Herbata owocowa |
| OBIAD |
Barszcz czerwony /seler, mix warzyw/ z uszkami, ziemniaki Ryba w panierce, kapusta zasmażana Kompot z suszu |
| PODWIECZOREK |
Ciasto — wyrób własny Mandarynki
|
| PIĄTEK 19.12.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb ryglicki /mąka pszenna, jajka/ z masłem, pasta rybna z jajkiem i pomidorem |
| II ŚNIADANIE |
Śliwka Herbata owocowa |
| OBIAD |
Zupa /seler, mix warzyw/ z soczewicy z tartym ciastem Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Chleb wiejski /mąka pszenna, mąka żytnia, jajka/ z masłem, ser żółty, ogórek kiszony
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach /marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: mgr Barbara Lasota
INTENDENT: Emilia Żurowska
KUCHARKA: Jolanta Jamro
Produkty w których znajdują się alergeny, wymienione są w nawiasach.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
