Jadłospis
-

.png)
JADŁOSPIS od 17.11.25r. do 21.11.25r.
000000
| PONIEDZIAŁEK 17.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb ryglicki /mąka pszenna, mąka żytnia, jajka/ z masłem /mleko/, ser bieluch, pomidor, Herbata z cytryną |
| II ŚNIADANIE |
Mandarynka Woda z cytryną |
| OBIAD |
Krupnik /seler, mix warzyw, śmietana (mleko) z ziemniakami/ na mięsie drobiowym Racuchy /mąka pszenna, jajka, mleko/ z bananami Kompot wieloowocowy |
| PODWIECZOREK |
Jogurt /mleko/ z owocami – wyrób własny Herbatniki /mąka pszenna, jajka/
|
| WTOREK 18.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, żurawina Chleb graham /mąka pszenna, jajka/ z masłem /mleko/, powidło śliwkowe |
| II ŚNIADANIE |
½ Jabłka Herbata ziołowa słodzona miodem |
| OBIAD |
Zupa brokułowa /seler, mix warzyw, śmietana/ z makaronem /mąka pszenna, jajka/ Kotlet drobiowy /mąka pszenna, jajka/, ziemniaki, marchewka z ogórkiem kiszonym. Kompot wieloowocowy |
| PODWIECZOREK |
Kisiel owocowy – wyrób własny Maca ryżowa
|
| ŚRODA 19.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, ogórek zielony Herbata z cytryną |
|
II ŚNIADANIE |
½ gruszki Herbata owocowa |
| OBIAD |
Barszcz czerwony /seler, mix warzyw, śmietana /mleko/ z ziemniakami i mięsem drobiowym Naleśniki /mąka pszenna, jajka/ z serem białym /mleko/, surówka marchew z ananasem. Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Chałka /mąka pszenna, jajko/ z masłem /mleko/ Kakao na mleku
|
| CZWARTEK 20.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Bułka graham /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /mleko/, miód naturalny |
| II ŚNIADANIE |
½ banana Herbata ziołowa słodzona miodem |
| OBIAD |
Zupa krem z marchwi /seler, mix warzyw, śmietana /mleko/ z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajka/. Spaghetti /mąka pszenna, jajka/ z mięsem wieprzowym i warzywami /seler/ Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Małe drożdżówki /mąka pszenna, jajka/ Herbata z cytryną
|
| PIĄTEK 21.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb żytni /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /mleko/, pasta z sera białego /mleko/, szczypiorek Kakao na mleku |
| II ŚNIADANIE |
½ kiwi Woda z cytryną |
| OBIAD |
Zupa pieczarkowa /seler, mix warzyw, śmietana /mleko/ z makaronem /mąka pszenna, jajka/ Sznycelki rybne /mąka pszenna, jajka/ w sosie chrzanowym, ziemniaki, kapusta zasmażana /jabłko, marchew, cebulka/ Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Wek /mąka pszenna, jajka/ z masłem /mleko/, ser żółty, papryka czerwona, ketchup Kawa na mleku
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach /marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: mgr Barbara Lasota
INTENDENT: Emilia Żurowska
KUCHARKA: Jolanta Jamro
Produkty w których znajdują się alergeny, wymienione są w nawiasach.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
