Jadłospis
-

.png)
JADŁOSPIS od 03.11.25r. do 07.11.25r.
000000
| PONIEDZIAŁEK 03.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Chleb trzy ziarna /mąka pszenna, mąka żytnia, jajka/ z masłem /mleko/ Polędwica sopocka, ogórek konserwowy Kawa na mleku /mleko/ |
| II ŚNIADANIE |
Jabłko/mandarynka (mix owoców) Herbata owocowa |
| OBIAD |
Kapuśniak /seler, mix warzyw, śmietana (mleko)/ z wędliną i ziemniakami Makaron pełnoziarnisty /mąka pszenna, mąka żytnia, jajka/ z białym serem /mleko/, surówka z marchewki, jabłka i mandarynki Kompot z wiśni i jabłka |
| PODWIECZOREK |
Jajko gotowane, z sałatą zieloną, kajzerka /mąka pszenna, mąka żytnia/ z masłem /mleko/ Herbata z cytryną
|
|
WTOREK 04.11.25 |
|
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Drożdżówki z nadzieniem /mąka pszenna/ Kakao na mleku /mleko/ |
| II ŚNIADANIE |
Banan/śliwka (mix owoców) Woda z cytryną |
| OBIAD |
Zupa z zielonego groszku z lanym ciastem /mąka pszenna, jajka/, zielona pietruszka Mięso zapiekane z foremki z ziemniakami i czerwoną kapustą Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Herbatniki Herbata owocowa
|
|
|
ŚRODA 05.11.25 |
| ŚNIADANIE |
Pasta z baleronu i jajek ze szczypiorkiem Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /mleko/ Kakao na mleku /mleko/ |
|
II ŚNIADANIE |
Kiwi Woda z cytryną |
| OBIAD |
Zupa koperkowa /seler, mix warzyw, śmietana (mleko)/ z ziemniakami na mięsie drobiowym, zielona pietruszka, koperek. Kopytka serowo-ziemniaczane z masłem /mleko/ i miodem Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Kisiel owocowy Pałeczki kukurydziane
|
| CZWARTEK 06.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną Wek /mąka pszenna, jajko/ z masłem /mleko/ Herbata z cytryną |
| II ŚNIADANIE |
Śliwka Woda mineralna |
| OBIAD |
Zupa kminkowa /seler, mix warzyw, śmietana (mleko) z grzankami /mąka pszenna, jajka), zielona pietruszka Filet drobiowy w panierce /mąka pszenna, jajka/ z ziemniakami, sałatka z pomidora, ogórka i cebuli Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Sałatka owocowa /ananas, gruszka i jabłko/ Biszkopciki /mąka pszenna, jajka/ okrągłe – wyrób własny
|
| PIĄTEK 07.11.25 | |
| ŚNIADANIE |
Kajzerka /mąka pszenna, mąka żytnia/ z masłem /mleko/, pasztet z foremki, ogórek zielony |
| II ŚNIADANIE |
Mandarynka Herbata owocowa |
| OBIAD |
Zupa pieczarkowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka) z zacierkami /mąka pszenna, jajka/, zielona pietruszka Ryba miruna w ziołach, ryż brązowy, marchew duszona z groszkiem Kompot owocowy |
| PODWIECZOREK |
Budyń waniliowy na mleku z kostkami gorzkiej czekolady Ciastka pierniczki /mąka pszenna, mąka żytnia, jajka/.
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach /marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: mgr Barbara Lasota
INTENDENT: Emilia Żurowska
KUCHARKA: Jolanta Jamro
Produkty w których znajdują się alergeny, wymienione są w nawiasach.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
