Kontakt
Przedszkole Publiczne Nr 27

Jadłospis

-

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis grafika

 

JADŁOSPIS  od 31.03.25r. do 04.04.25r.

 

                           PONIEDZIAŁEK 31.03.24
    ŚNIADANIE

Chleb ryglicki /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/,

stół szwedzki: wędlina wp. pomidor, ogórek zielony.

Herbata z cytryną.

   II ŚNIADANIE

½ Jabłka.

Woda z cytryną.

 OBIAD

Zupa ziemniaczana /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/.

Makaron /mąka pszenna, jajka/ ze szpinakiem i mięsem drob.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Wek /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, szczypiorek. Kawa na mleku.

 

                 WTOREK  01.04.25

 ŚNIADANIE    

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, rodzynki.

Bułka mała /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, serek Danio /z mleka/.

    II ŚNIADANIE

½ Mandarynki.

Herbata ziołowa słodzona miodem

       OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/.

Sznycel wieprzowy /mąka pszenna, jajka/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /z mleka/. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Placek kruchy z jabłkami /mąka pszenna, jajka/ – wyrób własny.

Woda z cytryną.

 

                   ŚRODA  02.04.25
     ŚNIADANIE 

Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: polędwica sopocka, papryka czerwona, rzodkiewka.

Kawa na mleku.

   II ŚNIADANIE

½ Gruszki.

Herbata owocowa.

      OBIAD

Kapuśniak /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ziemniakami i wędliną wp.

Kopytka /pszenna, jajka/ białym serem /z mleka/, surówka z jabłek i marchwi. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Wek /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, ser żółty, pomidor, szczypiorek. Herbata z cytryną.

 

                          CZWARTEK  03.04.25
    ŚNIADANIE      

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, rodzynki.

Chleb graham /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, konfitura owocowa.

   II ŚNIADANIE 

½ Banana.

Herbata ziołowa, słodzona miodem.

      OBIAD 

Zupa pieczarkowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z makaronem /mąka pszenna, jajka/.

Gulasz wp. w sosie, ryż brązowy, ogórek kiszony z cebulką.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy - wyrób własny.

Pałeczki kukurydziane.

 

 

 

 

 

 

 

 

                          PIĄTEK  04.04.25
    ŚNIADANIE   

Chleb wiejski /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, serek Almette /z mleka/ ze szczypiorkiem. Kakao na mleku

   II ŚNIADANIE

½ Kiwi.

Woda z cytryną.

       OBIAD

Zupa kalafiorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ryżem. Pulpety rybne /mąka pszenna, jajka/ w sosie, ziemniaki, buraczki z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy /mąka pszenna, mleko, jajka/ - wyrób własny. Herbatniki /mąka pszenna, jajka/.

 

 

 

 

W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.

Jadłospis może ulec zmianie.

Zupy gotowane są na jarzynach/marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/

DYREKTOR:                             KUCHARKA:                       INTENDENT:

mgr Zofia Kołodziej              Jolanta Jamro                         Piotr Majda

 

Produkty w których znajdują się alergeny wyszczególnione są tłustą czcionką.

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r

Alergeny pokarmowe:           

1.Zboża zawierające gluten                  6.Soja i produkty pochodne                        12.Dwutlenek siarki i siarczyny

2.Skorupiaki i produkty pochodne         7.Mleko i produkty pochodne                      13.Łubin i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne                   8.Orzechy                                                    14.Mięczaki i produkty

4.Ryby i produkty pochodne                 9.Seler i produkty pochodne                             pochodne

5.Orzeszki ziemne(arachidowe)          10.Gorczyca i produkty pochodne

   i produkty pochodne                         11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

Znalezione obrazy dla zapytania owoce gif