Jadłospis
-
JADŁOSPIS od 31.03.25r. do 04.04.25r.
PONIEDZIAŁEK 31.03.24 | |
ŚNIADANIE |
Chleb ryglicki /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: wędlina wp. pomidor, ogórek zielony. Herbata z cytryną. |
II ŚNIADANIE |
½ Jabłka. Woda z cytryną. |
OBIAD |
Zupa ziemniaczana /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/. Makaron /mąka pszenna, jajka/ ze szpinakiem i mięsem drob. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Wek /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, szczypiorek. Kawa na mleku. |
WTOREK 01.04.25 |
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, rodzynki. Bułka mała /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, serek Danio /z mleka/. |
II ŚNIADANIE |
½ Mandarynki. Herbata ziołowa słodzona miodem |
OBIAD |
Zupa pomidorowa z ryżem /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/. Sznycel wieprzowy /mąka pszenna, jajka/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /z mleka/. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Placek kruchy z jabłkami /mąka pszenna, jajka/ – wyrób własny. Woda z cytryną. |
|
ŚRODA 02.04.25 |
ŚNIADANIE |
Chleb powszedni /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, stół szwedzki: polędwica sopocka, papryka czerwona, rzodkiewka. Kawa na mleku. |
II ŚNIADANIE |
½ Gruszki. Herbata owocowa. |
OBIAD |
Kapuśniak /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ziemniakami i wędliną wp. Kopytka /pszenna, jajka/ białym serem /z mleka/, surówka z jabłek i marchwi. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Wek /mąka pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, ser żółty, pomidor, szczypiorek. Herbata z cytryną.
|
CZWARTEK 03.04.25 | |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, rodzynki. Chleb graham /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, konfitura owocowa. |
II ŚNIADANIE |
½ Banana. Herbata ziołowa, słodzona miodem. |
OBIAD |
Zupa pieczarkowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z makaronem /mąka pszenna, jajka/. Gulasz wp. w sosie, ryż brązowy, ogórek kiszony z cebulką. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Kisiel owocowy - wyrób własny. Pałeczki kukurydziane.
|
PIĄTEK 04.04.25 | |
ŚNIADANIE |
Chleb wiejski /mąka żytnia, pszenna, jajka/ z masłem /z mleka/, serek Almette /z mleka/ ze szczypiorkiem. Kakao na mleku |
II ŚNIADANIE |
½ Kiwi. Woda z cytryną. |
OBIAD |
Zupa kalafiorowa /seler, mix warzyw, śmietana (z mleka)/ z ryżem. Pulpety rybne /mąka pszenna, jajka/ w sosie, ziemniaki, buraczki z chrzanem. Kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Budyń waniliowy /mąka pszenna, mleko, jajka/ - wyrób własny. Herbatniki /mąka pszenna, jajka/.
|
W razie potrzeb dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zupy gotowane są na jarzynach/marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska/
DYREKTOR: KUCHARKA: INTENDENT:
mgr Zofia Kołodziej Jolanta Jamro Piotr Majda
Produkty w których znajdują się alergeny wyszczególnione są tłustą czcionką.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 X 2011r
Alergeny pokarmowe:
1.Zboża zawierające gluten 6.Soja i produkty pochodne 12.Dwutlenek siarki i siarczyny
2.Skorupiaki i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 13.Łubin i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 14.Mięczaki i produkty
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i produkty pochodne pochodne
5.Orzeszki ziemne(arachidowe) 10.Gorczyca i produkty pochodne
i produkty pochodne 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne